Bijeli žganci s vrhnjem

Ovo je jelo koje je na tronu mojeg djetinjstva, ma kakav McDonald’s, ma kakva moderna kuhinja i prebrza hrana koja nam se svakodnevno servira. Ovo je meni najfinije jelo jer naviru uspomene. Ovo su bijeli žganci s vrhnjem 😍 meni su sve ♥️ Toliko sam ih obožavala u djetinjstvu da nisam mogla dočekati da mi se narežu u tanjur. Uvijek ih je radila moja baka, a danas sam se ja po prvi put okušala u njihovoj izradi. Nisu kao bakini ♥️ ali mogu proći.
Sastojci su dovoljni za 4 porcije.

Ingredients

  Directions

  Step1

  Oguliti 500 g krumpira, narezati na kockice i dodati ga u 1 l vode sa 10 g soli. Kuhati krumpir oko 20 minuta. Kada je krumpir kuhan zdrobiti ga u vodi i sa štapnim mikserom dodatno usitniti. Zatim ga opet vratiti na vatru i dodavati postepeno 300 g oštrog brašna i neprestano mješati kuhačom. Paziti da se ne stvore grudice. Žganci su gotovi kada je smjesa gusta i počne se odvajati od lonca.

  Step2

  Jedan manji luk očistiti i narezati na kockice. Na 60 g maslaca pržiti luk do zlatne boje. Procijediti luk i koristiti samo maslac. Žlicu umočiti u maslac a kuhačom zahvatiti žgance. Žlicom rezati žgance u tanjur a zatim ih preliti sa maslacem te dodati kiselog vrhnja. U slast.

  X