Knjige peciva

23. 4. je bio svjetski dan knjige a ja kao ljubitelj čitanja došla sam na ideju da napravim knjiga pecivka i da u potpunosti uživam u tom danu. Duša se može odmoriti i preporoditi čitanjem. Knjiga koja je meni na neki način promjenila život i pogled na njega je definitivno Razgovori s Bogom 1,2,3 i 4. Sjećam se dana kada sam pokušavala pročitati tu knjigu, imala sam 3 neuspjela pokušaja. Knjiga me jednostavno odbijala i ja još nisam bila spremna na njen sadržaj. U četvrtom pokušaju sam se zaljubila u knjigu, nisam je mogla prestati čitati, svako slovo sam gutala, svaku izrečenu mudrost, toliko puta sam zastala u trenutku prosvjetljenja jer mi je zavjesa padala s očiju i toliko sam puta sebe pitala neka važna životna pitanja i smisao svega. Knjigu preporučam od srca, mir koji nađete u njoj, spoznaje koje Vam promjene život ništa ne može zamijeniti.

Ingredients

  Directions

  Step1

  U zdjelu dodati brašno i sol potom u sredini napraviti rupicu i dodati kvasac i šećer te malo mlake vode, ostaviti par minuta da se kvasac aktivira. Kada se kvasac aktivirao dodati ulje, otopljeni maslac i postepeno dodavati mlijeka ili vode po potrebi.

  Step2

  Zamijesiti glatko tijesto, prekriti ga krpom i ostaviti na toplom mjestu najmanje 45 minuta da se digne.

  Step3

  Na pobrašnjelu površinu istresti nadošlo tijesto te ga rastanjiti na 5 mm i izrezati na kvadrate.

  Step4

  Svaki kvadrat premazati maslacem te ih slagati jedan na drugi (po pet kvadrata u knjižicu). Peti kvadrat ne premazati maslacem već ga samo prisloniti na vrh, malo stisnuti donji dio prstima i slagati u kalup za muffine. Slagati ih tako da razdvojite listiće i dobijete izgled otvorene knjige, te ih premazati maslacem. Meni je od ove količine tijesta ispalo 12 knjižica, ja sam rezala malo veće kvadrate.

  Step5

  Ugrijati pećnicu na 250 stupnjeva, a “knjižice” ostaviti još par minuta na toplome da se dignu. Smanjiti temperaturu pećnice na 180 stupnjeva i peći ih 18-20 minuta dok ne porumene.

  X