Krašuljci s komadićima čokolade

17.5. obilježava se svjetski dan pečenja kolača.“Qu’ils mangent de la brioche!” iliti “Neka jedu kolače!” je možda najpoznatiji citat o kolačima svih vremena. Riječi su to francuske princeze Marie Antoinette, nakon što je čula da su seljaci toliko siromašni da nemaju ni za kruh. U nekim kulturama su kolači bili rezervirani samo za bogove, ali na sreću danas svi uživamo u njima.

Kako god bilo, kolači su bezupitno najukusnija stvar koju su ljudi smislili za prehranu. A kako drugačije obilježiti svjetski dan pečenja kolača nego ispeći neki kolač i osladiti se njime sa najdražima ili ga čak pokloniti.

 

Ingredients

  Directions

  Step1

  U jednu posudu dodati dodati jaja, šećer, vanili šećer, margarin narezan na kockice i sve to razraditi mikserom. U drugu posudu pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakaao te postepeno dodavati u mokre sastojke. 400 g čokolade nasjeckati nožem na komadiće. Mijesiti rukom, kuhačom ili mikserom i postepeno dodavati nasjeckanu čokoladu i mijesiti sve dok se sastojci ne sjedine.

  Step2

  Čajnom žlićicom zahvatiti dio tijesta, oblikovati dlanovima kuglicu i na vrhu je malo spljoštiti dlanom. Slagati u pleh na masni papir sa razmakom od nekoliko centimetara jer se one tijekom pečenja malo rašire. Peći na 180-200 stupnjeva 10-15 minuta. Meni je od ove količine sastojaka ispalo oko 80 krašuljaka, sve zavisi od veličine koju ćete raditi. Ako želite manje krašuljaka prepolovite sastojke. U slast

  X