Kruh iz kese

Na slici je spoj novog i starog 😊 Pod “novo” mislim moderni način pečenja mliječnog kruha u vrećici za pečenje a rezultat je premekani kruh, milina. 👌 Ovo sam nazvala kruh iz kese.

A pod “staro” svrstavam ovaj stolnjak koji je za mene najveće blago. Iza njega stoji priča moje bake. Stolnjak sam dobila od bake koju sam kao dijete zvala Barbika a ime joj je Barbara a zovu je Barica 😂 Al vratimo se mi na stolnjak koji je star 70 godina i koji je napravljen od konopljine tkanine. Tada se za to koristila konoplja 😂Baka ga je istkala sa svojih 18 godina za udaju. Kaže ona meni:” Ja sam ti sama sijala tu konoplju, brala je, sušila i na tkalačkom stroju napravila ovaj stolnjak. A eto ti ga, ti si ga uzmi neka ti bude barem za slikanje.” Da bako moja draga ♥️ koristiti će mi za slikanje ali on je meni blago staro 70 g koje će mi biti najljepša uspomena na tebe kada te više ne bude … ♥️Nadam se da ću ga uspijeti sačuvati za budući naraštaj. 😊

Ingredients

  Directions

  Step1

  U veću posudu prosijati 500 g mekog brašna i dodati žlićicu soli, pola žlićice praška za pecivo i pola žlićice sode bikarbone pa to sve promiješati. U manju posudu staviti kocku svježeg kvasca, jušnu žlicu šećera i malo mlakog mlijeka (oduzeti od 3 dcl mlijeka). Pustiti par minuta da se kvasac aktivira, u međuvremenu rastopiti 50 g maslaca. Kada se kvasac aktivirao dodati ga u brašno, dodati otopljeni maslac i preostalo mlijeko te umijesiti glatko tijesto. Tijesto mijesiti barem 10 minuta i neka pritisak ruke slobodno bude jači. Tijesto prekriti prozirnom folijom i kpom te ostaviti da se podupla oko 45 minuta. Nakon što se tijesto poduplalo pobrašniti radnu površinu i malo ga premijesiti, te oblikovati u oblik kakav kruh želite, staviti na pleh (ja sam na pleh od kalupa za tortu), žiletom ili nožem ga zarezati kako želite, ja sam utisnula srca . Na kruh možete poslagati koju kockicu maslaca a i ne morate. Ostaviti kruh da se diže još pola sata.

  Step2

  Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva, a pleh sa kruhom premijestiti u vrećicu za pečenje te je zatvoriti vezicom koju ste dobili u pakiranju. Kruh peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Napomena: nemojte ni slučajno temperaturu pećnice povisiti iznad 200 stupnjeva jer vrećica za pečenje može na maksimalnu temperaturu od 220 stupnjeva.

  Step3

  Nakon što je kruh pečen izvaditi ga iz vrećice. Nije ga potreno prekrivati krpom, samo ga ostavite da se ohladi. Ohlađeni kruh režite i uživajte. Kruh je premekan i preukusan. Mekan je baš iz razlog što se pekao u vrećici za pečenje. U slast.

  X