Kruh od tri sastojka

Znamo svi da ljubav ide kroz želudac pa stoga nastavljam s prijedlozima za ljubavni meni. Danas sam radila premekani i preukusni kruh u obliku srca od tri osnovna sastojka: brašna, kvasca i mlijeka. Premazivala sam ga tri puta tokom pečenja mješavinom vode, ulja i soli.

Sastojci

Upute

Korak 1

Postupak: Prosijati 500 g glatkog brašna i dodati jednu žličicu soli. U sredini napraviti udubinu i u nju staviti 10 g svježeg kvasca, jednu žličicu šećera i jednu jušnu žlicu toplog mlijeka i ostaviti 10 minuta da kvasac nadođe. Potom umijesiti tijesto sa oko 2 dcl toplog mlijeka, prekriti posudu sa prozirnom folijom i krpom te je staviti na toplo mjesto i pustiti da se tijesto udvostruči. Nakon što se tijesto udvostručilo malo ga premjesti i prebaciti na papir za pečenje i u pleh u obliku srca, tijesto prekriti krpom i pustiti da se još jednom digne. Nakon što se kruh digao drugi put prstom napraviti rupe po njemu i premazati kruh mješavinom vode, soli i ulja (jedna jušna žlica vode, jedna jušna žlica ulja i 1/2 žličice soli). Kruh premazivati tri puta tokom pečenja.

Korak 2

Kruh peći na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Kada je kruh pečen prekriti ga vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi. Kada se kruh dobro ohladio narezati ga na šnite i poslužiti.

X