Svinjetina u umaku od luka

Još uvijek se nalazimo u tjednu Valentinova, stoga nam je tema još uvijek ljubav i hrana. Danas imam jedan konkretni mesni prijedlog koji možete uvrstiti na meni za Valentinovo. Radi se o riži s povrćem i svinjetini u umaku od luka.

NAPOMENA: Količinu mesa i ostalih sastojaka prilagodite sebi, koliko Vam je potrebno.

Ingredients

  Directions

  Step1

  Priprema mesa: Na sitne kockice nasjeckati 2 glavice luka i 3 režnja češnjaka. Meso istući, posolit i popapriti te na malo ulja na naglo popržiti oko 5 minuta. Meso izvaditi na tanjur. Na ulje dodati nasjeckani luk i dinstati luk oko 4 minute a zatim dodati češnjak i dinstati još kratko. Dodati začine kao što je papar, crvena ljuta paprika, češnjak u prahu, peršin a zatim dodati 1 dcl vode i pojačati vatru, kada voda ispari dodati jednu jušnu žlicu oštrog brašna i dobro miješati da se ne bi stvorile grudice, kada brašno malo popečete dodati 4 dcl hladne vode, 1/2 povrtne kocke i vratite meso u tavu. Tako krčkati oko 30 minuta.

  Step2

  Priprema riže: nasjeckati na sitne kockice jednu glavicu luka te ga pržiti oko 4 minute na laganoj vatri. Kada luk omekani dodati origano, curry, ljute crvene paprike, češnjak u prahu te dodati 100 g smrznutog povrća meksički mix i 1 dcl vode, pustiti da se povrće tako krčka oko 15 minuta. Nakon 15 minuta dodati 200 g riže te rižu preliti sa 4 dcl hladne vode i dodati 1 1/2 povrtne kocke. Rižu kuhati oko 25 minuta. Pri kraju kuhanja u rižu umiješati 25 g maslaca. Rižu sam servirala tako što sam je utisnula u kalup u obliku srca, pričekala 2 minute i onda preokrenula kalup na tanjur i riža je skliznula iz kalupa i eto oblik srčeka prigodan za Valentinovo.

  X