Tacos na moj način

Obožavam meksičku hranu i jako volim ljutu hranu, a kada ostane piletine od dan ranije kako ju najbolje iskoristiti nego napraviti tacose. Ove tacose sam napravila na svoj način,  punjeni su piletinom i posluženi uz ljuti umak. Ovo je jedno jako brzo i extra ukusno jelo. Nema komplikacija, koristila sam gotove tortilje i piletinu koja mi je ostala od prethodnog dana. Pametno iskorišteni sastojci i brzi ručak ili večera.

Sastojci

Upute

Korak 1

Priprema nadjeva: Jedan luk, 1/2 paprike, jednu ljutu feferonu očistiti, oprati i sitno nasjeckati te zajedno pržiti na malo ulja na laganoj vatri. Zatim očistiti i sitno nasjeckati 3 režnja češnjaka i kratko popržiti sa ostatkom smjese a zatim dodati sol, papar i chilli po želji te na kraju oko 350 g piletine. U mojem slučaju meni je ostalo piletine od prethodnog dana te sam je malo kraće prijala, na kraju dodati 2 jušne žlice koncentrata rajčice.

Korak 2

Priprema tortilje: Potrebno je 8 komada tortilji, uzeti mali tanjurić za kavu ili manji kalup ako imate i izrezati male tortilje tj tacose. Na tavu staviti kockicu maslaca zatim tortilju, na jednu polovinu dodati piletinu a na drugu jedan listić sira i preklopiti, pržiti kratko s jedne strane, a zatim okrenuti na drugu stranu toliko da dobije boju i da se krajevi spoje. Tako ponoviti sa ostatkom tortilji i smjese. Svaku tortilju oko minute držite na vatri ne dulje, čisto da dobije hrskavu koricu.

Korak 3

Priprema umaka: jedan luk, 1/2 paprike i jednu ljutu feferonu očistiti, oprati i sitno nasjeckati te nakratko popržiti na malo ulja na laganoj vatri. Dodati papar, sol, češnjaka u prahu i još chillia po ukusu a zatim zaliti sa 1 dcl koncentrata od rajčice i kuhati dok sos ne proključa. Nakon toga štapnim mikserom proći kroz sos kako bi se usitnili komadići luka, paprike i feferone i umak je gotov.

Korak 4

Posluživanje: tacose poslužiti tople uz ljuti umak. U slast.

Recipe Reviews

  • Anonimno

    Savršeno

Comments are closed.

X